PM klart!

Nu är PM för årets U-SM klart och ligger ute på hemsidan (länk här eller i menyn). Ni ska även ha fått det på mailen. I PM finns information om samlingstider, när olika grenar/klasser går och annat som är bra att veta. Läs igenom det noggrant och hör av er om ni har några frågor!

Annonser

Domarpresentation

Årets andra agilitydomare är Emma Broberg. Vi tackar så mycket för att Emma åtar sig uppdraget, nedan följer en presentation.

° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° °

Emma heter jag och är 30 år ung. Till vardags arbetar jag på en skola i Uppsala som fritidspedagog.

Har tränat och tävlat agility i snart 11 år och det hela började 2005 med en jack russell vid namn Lillian. Vi kom upp i klass 3 och tävlade två SM i lag innan hon blev pensionerad pga skada. Hund nr 2 blev också en jack russell, Kei, som även hon fick tävla SM i lag innan pensionen. Numera har jag två border collies Fri och Ix som jag tävlar med.

Jag har egentligen alltid velat bli domare då jag alltid gillat att rita banor och hösten 2014 gick jag domarutbildningen och blev klar domare 2015. Jag gillar banor med mycket flyt där förarna får jobba lite extra för att hinna med.

Ska bli jättekul att döma USM och se alla  unga agilityförare.

20160619_125300

Sista dagen för anmälan!

Klockan 00:00 natten mellan den 20 och 21 juni stänger vi anmälan till årets Ungdoms SM.

I skrivande stund har vi

33 anmälda starter i lydnad
69 anmälda starter i rallylydnad
52 anmälda starter i freestyle och heelwork to music
15 anmälda starter i handling och
143 anmälad starter i agility

Du vill väl inte missa årets hundfest? Läs inbjudan här och anmäl dig via formuläret här. Efteranmälningar kommer inte vara möjliga. Betalningen ska vara inne senast imorgon så glöm inte fixa det under dagen också.

Vi ses i augusti!

Djurambulansen Stockholm

Det är med STOR glädje vi meddelar att Djurambulansen Stockholm kommer finnas på plats under hela Ungdoms SM. Vi arrangörer tycker det är roligt att dem vill vara på plats och även super om olyckan tyvärr skulle vara framme.

Läs mer om Djurambulansen Stockholm här.

Presentation, tävlingsledare – agility

Här kommer en presentation av dem två personer som tackat ja till att vara tävlingsledare för agilityn under USM. Stort tack!

Anette Björkvall
Jag och min sheltie Hampus har tävlat i agility i ungefär sex år.  Vi bor i Täby utanför unnamedStockholm. När jag inte tävlar och tränar hund så är jag lärare på mellanstadiet.
Jag har nyss skaffat en liten valp som heter Frazze. Han är också en sheltie, och det ska bli härligt att träna upp honom från grunden och se hur långt vi kan komma tillsammans.

Det roligaste med att vara tävlingsledare är att kunna anordna trevliga tävlingar som flyter på så bra som möjligt, och där alla som deltar kan fokusera på sin hund och sin prestation.
Jag tycker också att det är roligt att kunna hjälpa till att lösa problem som uppstår och att svara på frågor om allt som rör tävlande.

Jag ser fram emot att få vara tävlingsledare i ungdoms SM framförallt för att få se många duktiga unga förare som är entusiastiska och kommer på nya lösningar i sin handling.

Yessica Björkvall
Jag heter Yessica Björkvall och är 27år. Har tävlat agility sen 2008. Började med min DSC_1702dåvarande briard Sting, vi tog oss upp i klass 3 både i hopp och agility och tävlade även en mängd andra grenar. I dagsläget tränar och tävlar jag en border collie i klass 2 och min kompis briard i klass 1 (ingen av dessa är mina alltså). Väldigt kul att kunna få fortsätta med agilityn då min egna hund (också briard) inte klarar stressen med agility.

Det känns kul att få hänga med på Ungdoms-SM och glädjen som brukar vara där. Så synd att man blivit för gammal för att delta själv. Jag var med och arrangerade U-SM i Uppsala 2014, och det var roligt! Kul att kunna hjälpa till nu också. 🙂

Lycka till alla tävlanden!

Domarpresentation

En av årets agilitydomare är Michaela Jansson. Vi vill tacka så hemskt mycket för att Michaela åtar sig uppdraget, nedan följer en presentation.

° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° °

Michaela heter jag och är 32 år, till vardags när jag inte viftar med armarna på planen eller tävlar arbetar jag i en Maxibutik.

Jag är inne på mitt sextonde år som agilitytävlande. Karriären startades upp tillsammans med mellanpudeln Alpha. Har stått på startlinjen på SM sedan 2001. Med Alpha deltog jag även på VM, NM 2005. Har även hunnit tävla tillsammans med Amerikansk cockern Gloria och aussien Lava som idag är en glad 13 årig pensionär.
Tävlar idag aktivt tillsammans med min mellanpudel Yxa, bordercollien Vivi som jag även kommer tävla EO och NM med i sommar sen har jag nytillskottet Rätta som även hon är en bordercollie.

Har länge velat bli domare då jag alltid gillat att rita banor, men först 2014 blev det av att jag gick utbildningen. Tycker det är riktigt roligt att rita banor med flyt i, handling som gynnar dem med god grundträning.

Ska bli riktigt roligt att döma U-SM och se alla nya unga förare som är på uppgång inom sporten.

IMG_4267.JPG

Domarpresentation

Som en av domarna i rallylydnad är vi stolta över att presentera Elisabeth Sterner! Vi bad Elisabeth skriva en presentation att dela med er. Elisabeth kommer döma nybörjarklass och avancerad klass.


Hej

Elisabeth Sterner heter jag, ett år för gammal för att få tävla på U-SM och bosatt i Uppsala. 2010 började min hundkarriär, och det var tack vare rallyn som jag kom igång att börja tävla och träna. 2014 tog min blandras den efterlängtade (för oss) titeln i mästarklass och nu på sistone har jag börjat tävla min aussie i rallyn också.

Som en hundungdom uti fingerspetsarna, även fast jag nu är för gammal, är det en riktig ära att få vara med och döma U-SM! Jag ser enormt mycket fram emot att få se alla grymma och härliga ekipage. Precis som Linda skrev är glädje och samarbete något som jag vill lyfta hos ekipagen. Det ska se ut som att ekipagen har kul på banan, som att båda två tycker det är bland det roligaste som finns.

Jag ser fram emot att träffa er alla i augusti!

IMG_8244

Domarpresentation

Som en av domarna i rallylydnad är vi stolta över att presentera Linda Penttilä! Vi bad Linda skriva en presentation att dela med er. Linda kommer döma fortsättningsklass och mästarklass.


Hej

Linda Penttilä heter jag som fått äran att döma Ungdoms SM. Jag har tävlat rallylydnad redan då det var inofficiellt tillsammans med min nu bortgångna trotjänare Yalla.

2011 blev vi första riksmästaren i Rallylydnad
Vinnare av MyDog rallycup 2012
2:a på SBKs rallylydnadslista 2012
SM kvalat i rallylydnad 2012 och 2013
Utbildade mig 2012 till skrivare och 2014 till domare

Jag känner att genom min erfarenhet av mästerskap och tävling gör att jag kan bidra ungdoms SM:et med utmanande och sportsliga banor. Kontakt och glädje är något jag som domare försöker premiera och lyfta fram hos ekipagen!

Ser fram emot detta! Extra kul att få döma just ambitiösa ungdomar!

image1

Domarintervju

Vi är stolta att presentera årets handlingdomare på Ungdoms SM 2016 –
Edgar Andersen Stanton!

5adecc77-36a8-44bf-926b-81274b2f6027

Interview, in English:
Edgar is 24 years old, born in Reykjavik Iceland and now living in Tyresö Sweden.

Breeds at home and previously owned breeds?
Been around with Icelandic Sheepdogs since the day I was born as my mother breeds them, under the prefix Stefsstetells and now I’m looking after Paul and Torbjörns Thai Bangkaews. I’m very fond of the Spitz breeds.

For how long have you been interested in dogs and handling, and how did you come in contact with it?
I have always been interested in dogs, growing up in a real dog family and going to dog shows since very young age. I competed only once in junior handling and that was at age 10 with mom’s Icelandic Sheedpog female ” Aska”. Growing up I spend most of my time with the dogs and dancing as I trained ballroom dancing from age 9 to 17. When I think about it today I wish I would have given junior handling more time. Over the years I have been very lucky to have the chance to travel to dog shows in Europe, Canada and Thailand which has given me a great inside into the dog show scene.

What is your greatest handling memory?
My absolut greatest memory is when I won Best In Show with my own Icelandic Sheedpdog girl ” BIS BISS ISCH Eir fra Keldnakoti”  10’th of June/ 2010. That show changed everything for me. Paul Stanton judged the breed, group and finally BIS. After the show he and mom spoke a little on fb and then I got in touch with him and we just talked and talked and here I am now in Tyresö Sweden. Life sure is full of surprises!

Another great memory is when I won Best of Opposite at the Rhodesian Ridgeback national specialty in Canada last summer with an amazing female ”Askher”. At the Icelandic KC last Int. Show I won BIS with mom’s 2 years old Icelandic Sheepdog ”ISCH Stefsstells Kolmars Kromi”, such a great show dog and mover and that was only his fifth dog show.

What knowledges a good handler for you?
A good handler for me puts the dog into the main foucs and brings the best out of the dog with natural handling. Knows how react when facing challenges in the show ring.

Any final words to your competitors before the big day?
Well first and foremost I want my competitors to have a great time and enjoy themself with the dog they will be showing. I like to see the dogs to be shown as natural as possible and at  the breed sepcific speed.

We will have a great day and I’m really looking forward.
Edgar

Inbjudan och anmälan

Äntligen, hundungdomar, ligger den officiella inbjudan och anmälan uppe! Läs gärna igenom inbjudan innan ni anmäler så att ni inte missar någon viktig information. Länkar finns i menyraden här ovan men slänger in dem här också.

INBJUDAN ❤ ANMÄLAN

Sista anmälan är den 20 juni. Betalningen ska vara oss tillhanda den 21 juni.

Har ni några frågor? Maila oss på hundusm2016@gmail.com.